Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Åpning av utstilling

Åpning av utstilling

Rundt 140 foreldre, elever, lærere, samarbeidspartnere og Mausundværinger møtte opp på åpningen av utstillingen ”Unge forskere møter Mausund” på Vitenskapsmuseet torsdag 15. januar.

Audun Otterstad, stortingsrepresentant og medlem i utdanningskomiteen i STFK, museumsdirektør Reidar Andersen og rektor Geir Vikan stod for den offisielle åpningen av utstillingen.

I sin tale sa Reidar Andersen at utstillingen representerer noe som er i tråd med NTNU sin visjon,  nemlig utdanning, forskning og kommunikasjon.

Han var imponert over at to linjer på skolen viser at de kan samarbeide om et slikt prosjekt som resulterer i en ”høykvalitetsutstilling” som presenterer elevenes forskningsprosjekt og kystkulturen.

Audun Otterstad trakk frem betydningen av å holde verdens største ”matfat”,havet, rent. 97% av jordas overflate som ikke er dekket av sjø er allerede utnyttet. Havet vil derfor bli svært viktig for oss i fremtiden slik at vi fortsatt trygt kan spise torsk, laks og lutefisk til jul. Videre trakk han frem betydningen av formidling, og sa at han i hverdagen ofte kunne ønske at det bare var å låne noen MK elever som kunne omsette tung teori til lettfattelig informasjon.

Geir Vikan benyttet anledningen til å takke Mausundværingene for at de tok så godt imot å la til rette for elevene. Han takket alle involverte samarbeidspartnere ved NTNU, og spesielt Vitenskapsmuseet, for at de åpnet dørene for oss. Sist men ikke minst takket han elevene og lærerne for den formidable jobben de hadde lagt ned for å få til denne utstillingen som ”forhåpentligvis” flere tusen vil komme for å se.

Dørene åpnes!

Mange ble imponert over forskningsprosjektet til elevene og satte seg grundig inn i forskningsresultatene som ble presentert i en vitenskapelig poster

Maja og Mari fra 2MK foran sine portretter av "Kvinner med bein i nesen"

Karoline poserer foran naustet de fikk bygd av snekkerne i fylket. Naustet skaper stemning og lager et lukka visningsrom for dokumentarfilmen deres