Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Samarbeid med Trondheim folkebibliotek

Samarbeid med Trondheim folkebibliotek

Trondheim folkebibliotek har gått til innkjøp av 3D printere, LittleBits, Makey Makey og Strawbees og rigget et folkeverksted hvor spesielt barn og unge kan utforske og teste de ulike produktene. Dette for å skape et lavterskeltilbud i forhold til å aktivisere, leke og utforske hva som gjemmer seg bak teknikken.

Arild Sørheim fra Trondheim Folkebibliotek demonstrerer 3D printing til Robert R. Lange på 1MK

Fredrik modellerer en figur til 3D print

VG1 MK Byåsen har fått oppgaven med å markedsføre dette prosjektet av folkebiblioteket. Skolen har derfor fått låne alt utstyret som skal stå i klasserommet i tre uker fremover.  Oppdraget til elevene er å utforske og bli kjent med mulighetene dette utstyret gir, for deretter å presentere produktene til andre ungdommer gjennom video, brosjyrer, plakater etc.

Bygging av modeller med Strawbees

Mandag 1. februar var det oppstart av prosjektet og Arild Sørheim og Lars Danielsen fra Trondheim folkebibliotek var her og demonstrerte utstyret for elevene. Det ble en anneledes dag med mye morsom utprøving for elevene.

Håkon Ingstad prøver ut LittleBits

Sander J. Skjegstad og Håkon Ingstad sier at LittleBits var morsomst. Her kan man sette sammen forskjellige elementer og for eksempel lage en analog synthesizer. Sander er også spent på 3D printeren og har allerede modellert en figur som han håper å få printe.

Arbeidsstasjon LittleBits

Dette er et tverrfaglig prosjekt der fagene media, norsk og naturfag er innvolvert.
Trondheim folkebibliotek vil etter all sannsynlighet få mange bra produkter som de kan bruke i markedsføringen av folkeverkstedet sitt

Utprøving av Makey Makey