Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Rus- og mobbefri skole

Rus- og mobbefri skole

Byåsen VGS jobber aktivt for å forebygge rusmisbruk og mobbing. I forbindelse med årets skolestart har alle elever på VG1 jobbet med tematikken og foreslått forebyggende tiltak mot rus og mobbing.

Underveis i dette arbeidet lagde alle elevene en digital fortelling om et av temaene. Onsdag 12. september  var det en storstilt kåring i skolens kantine hvor de beste elevproduktene ble kåret og kjørereglene mot rus og mobbing ble presentert. (Se vinnerne og deres produkter i bunnen av saken)

Juryen hadde en vanskelig jobb når de skulle kåre vinnerne for det ble produsert mange produkter av svært høy kvalitet. Men til slutt ble vinnerne kåret til applaus fra publikum som koste seg med digitale fortellinger av høy kvalitet og frisk frukt levert fra skolens kantine.

Byåsens elever skal jobbe videre med denne tematikken i løpet av skoleåret og sammen skal vi skape en rus- og mobbefri skole.

Elevenes kjøreregler mot mobbing:

1. Behandle alle likt uavhengig av seksuell legning, religion, kultur og hudfarge
  2. Ta ett valg, inkluder alle!
  3. Ha mot til å være deg selv og la andre være som de er
  4. Tenk på dine holdninger og tenk på kroppsspråket ditt
  5. Ta kontakt, kanskje er det verdt det

Elevenes kjøreregler mot rus:

1. Hvis man ser eller kjenner noen som ruser seg – bry deg og støtt vedkommende
  2.  Du har en skoleplass, ta vare på den og dropp narkotika
  3.  Vis mot til å si NEI om du blir spurt!
  4.  Motstå gruppepress, ta egne valg!
  5. Bruk elevtjenesten, de har taushetsplikt
Vinnerene i digital fortelling konkuransen:

Andrea, Tiril og Ingrid

Camilla, Mia, Rafal, Helen og Kaisa

Johannes

Anders, Martin og Martin

Vi har kun lagt ut et av produktene på grunn av at de andre brukte opphavsrettsbeskyttet musikk. For skolens elever og lærer kan dere se alle på U: