Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Nyhetsarkiv > Nyhetsarkiv 2010 > Til Italia med film

Til Italia med film

Elever fra Byåsen VGS deltar på filmfinale i Italia.

Tredjeklasse ved Medier og Kommunikasjon på Byåsen VGS var denne våren med i en reklamefilmkonkurranse for ungdommer mellom 16 og 19 år, fra 16 Europeiske land. Nå er én av de syv innsendte bidragene fra Byåsen VGS trukket ut til å være med på finalen i Italia i uke 38.

Deltagere fra hele Europa skal samles i Roma, for kåring i konkurransen om beste reklamefilm for sunn mat og helsevaner. Konkurransen heter Food 4u Award 2010, og de fire tredjeklassingene som laget vinnerfilmen, er glad for at deres bidrag kom med.

- Jeg tror de likte idéen og spesialeffektene vi brukte i filmen. Det er en surrealistisk vinkling hvor små mennesker er symboler på samvittigheten til hovedpersonen i filmen, og som forteller han hva han ikke skal spise, sier Thomas Christian Espenes, en av elevene og filmskaperne.

Skolen fikk økonomisk støtte til å sende enda seks deltagere utover de som laget filmen, og etter en rettferdig loddtrekning blant elevene i klassen er det nå ti deltagere som er klar for en uke i Italia. De skal til Venezia for å være med på Food 4u sitt program for å lære om helsebringende mat. Deretter går turen til Roma, med filmgalla og kåring av vinnere. Reklamefilmen til elevene ble trukket ut i våres, dermed har deltagerne rukket å glede seg lenge.

- Jeg gleder meg mest til å møte skottene som er med i konkurransen. Rett og slett fordi jeg syns at skotter er skikkelig kule, og de har en film som heter "Harry Potter and the deadly diet", og jeg tror den har litt samme humor som vår film, sier Thomas.

Dette er sjette året konkurransen blir avholdt, men første gangen elever fra Byåsen VGS deltar. De har dermed kommet videre i konkurransen allerede på første forsøk, og nå håper lærerne på at de også vinner førstepremien.

- Jeg tror de vil ha sjans til å vinne konkurransen fordi de har et relativt godt produkt med god kvalitet, sier Ørjan Aashagen som er en av lærerne som tar med seg de ti elevene på tur.

- Jeg tror vi kan vinne fordi vi angrep oppgaven på en ny og kreativ måte. Det meste er gjort før, mens det vi har laget er ikke blitt gjort før, sier Thomas.
Les mer om konkurransen her:  Food4U

Elise M. Adamsrød