Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Nyhetsarkiv > Nyhetsarkiv 2010 > Studietur til utlandet

Studietur til utlandet

Tekst& foto :Håkon Borthen og Håkon Johansen, 2ST5A  2ST4B

I uke 11 var fire spansk og en fransk klasse på studietur til Spania og Frankrike. Oppholdet varte en uke og de fleste hadde med seg positive erfaringer hjem. Turene gikk til Murcia, Valencia, Grand Canaria og Montpellier.

På studieturen til Murcia i Spania var det to klasser som dro ned sammen. Vi var alle litt nervøse for å komme dit pga at vi måtte bo til spanske familier som ikke snakket noe engelsk overhode, og siden vi snakker ganske lite spansk var dette skremmende. Men etter noen dager ble vi positivt overrasket over hvor snille og oppvartende spanjolene var. Vi vil anbefale alle å bo hos fremmedspråklige familier. Du lærer veldig mye og kommer hjem med gode erfaringer.

I den tiden vi var i Spania var vi på mange museer og vi gikk på en spansk skole. Når du er på en skole der lærerne bare snakker spansk, tvinges du til å lære språket. For oss ga dette et godt utbytte. Vi var på skole 4 timer hver dag. Det som vi alle likte best var at vi hadde så mye fritid som vi hadde slik at vi kunne gå fritt rundt i Murcias gater for å shoppe osv.
Håper neste års studenter får samme muligheten for det var litt av en opplevelse. Super tur med en super gjeng.  All heder til lærerne som holdt ut med oss på turen og planla alt perfekt.