Kreative Trøndelag
Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Nyhetsarkiv > Nyhetsarkiv 2010 > Spennende språkdag

Spennende språkdag

Språkdag bød på foredrag av Stewart Clark og hoftevrikkende dansefeber.

Studiespesialiserende ved Byåsen videregående skole arrangerte språkdag fredag 25 september. Det er første forsøk på en egen språkdag ved avdelingen, og dagen ble satt av til dypere innføring i språkene spansk, fransk og tysk. Spanskelevene ved første og andre trinn fikk i tillegg grunninnføring i hvordan å danse salsa, ledet av Beate Dolmen.

 

Tøffelhelt

- Det var litt vanskelig, sier Hanne Mærk Dyrø og hennes makker Carl Edvard Skånøy i kor. De går begge 1ST, og har aldri prøvd salsa før.  Carl mener han får bruk for dette i ettertid.
- Jeg kan jo bruke det på fester og sånn da, sier han med et lurt smil, før han tar tak i Hanne og snurrer henne rundt.

Det er derimot ikke alltid like lett å være gutt når man skal danse, for i salsa kreves det at mannen fører an.
- Jeg syns hun kontrollerer mye, så jeg føler meg egentlig litt som en tøffelhelt, sier Iver Aksetøy spøkende mot sin kvinnelige makker, Mari Rossvold.
- Ja, det er visst ikke like lett å stole på at det blir rett, sier Mari og smiler.

Dansepar: Iver Aksetøy og Mari Rossvold.

Broken English

I fellesarealet var språkaktiviteter utformet på en stor tavle, der man blant annet kunne fylle inn ord og uttrykk på andre språk.
Det engelske språket ble også satt under lupen da av Stewart Clark, språkforsker ved NTNU og utgiver av boken “Broken English” kom for å holde foredrag i Audiotoriet.

- I Norge sier man “på baksiden av bygget”, men det heter ikke “on the backside..” på engelsk, for ordet “backside” brukes om det man sitter på, sier Clark.
Videre gir han eksempler på en rekke andre språkfeil som kan oppstå i engelsk skrift- og taleform. Clark jobber ved NTNU, og viste en del til hjemmesiden “English matters” ved NTNU. Clark  var den som fikk avrunde språkdagen.


Elise Adamsrød
Sist oppdatert: onsdag 29. september 2010
Utskriftsvennlig versjon