Kreative Trøndelag
Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Nyhetsarkiv > Nyhetsarkiv 2010 > Seier i PetroChallenge i London

Seier i PetroChallenge i London

Tekst: Maiken Ludvigsen og Mia Kiønig Vollan

På Imperial College i London, fra 29 – 31. januar, deltok Per Julian Malmberg Sother, Markus Lovos Fjelltun, Thomas Hultgren Svee og Viktor Zoric i PetroChallenge. PetroChallenge er et simulerings spill, som er svært likt virkeligheten. Dette spillet blir for eksempel brukt i Statoil til opplæring av nye ansatte. Spillet er også fint for elevene, slik at de kan se om dette er noe de kunne ha tenkt seg å jobbe med senere i livet, etter som det er slike program de bruker i oljeselskapene. I den store finalen i London, var det 6 lag fra forskjellige land som deltok. England, Island, Grønnland, Færøyene, Danmark og ikke minst Norge var de 6 lagene. 

 

Guttene tok med seg en delt førsteplass hjem til Norge etter langhelga i London.  Den første dagen konkurrerte de i lokaler de var lite fornøyd med, da det var mye tekniske problemer, og dette førte til at de fikk en 2. plass. På grunn av dette ble det dagen etter arrangert en ny konkurranse, fra der de bodde, og da kom de på en delt 1. plass med Island, noe guttene var storfornøyd med. Men de forsikret oss om at neste gang skulle de være alene på toppen. De forklarte at deltakerne i London ikke var noe bedre enn i Stavanger, men at det var mye mindre olje i blokkene, og at det derfor ble litt vanskeligere. Laget ”Iskald” hadde troen på seier fra første stund. ”Vi gruset jo alle i Stavanger, så...”, Sier en av dem og ler.  Bakgrunnen for dette navnet er at de bestemte seg for å holde seg iskald igjennom hele konkurransen.

Guttene brukte tiden utenom konkurransen på å sove, sightseeing og shopping, her kom premien på 500 pund helt sikkert godt med. I tillegg til denne premien, fikk de også et skoletrofé.   


Utskriftsvennlig versjon