Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Nyhetsarkiv > Nyhetsarkiv 2010 > Klart for ekskursjonsuke på 2ST

Klart for ekskursjonsuke på 2ST

Tekst og foto: Kristin Merethe Sneeggen 2st5b

Gjennom hele dette skoleåret har elever på 2st jobbet iherdig for å samle inn penger til skoleturer, for eksempel har de hatt loppemarked, solgt kakebokser, dopapir, og hatt flaskeinnsamling. Etter ett hektisk år, er de endelig i mål. Avreise er nå til helgen.

På fredag drar spansk 2 til Gran Canaria, lørdag tar de tre spansk 1 klassene flyet til Murcia, den ene klassen tar bussen videre til Valencia og de to andres reisemål er Murcia, og på søndag drar fransk 2 til Montpellier. Alle klassene skal være borte ei uke.  Disse turene er både språk- og historieturer, så klassene skal bli flinkere i språket samtidlig som de skal lære historien til byen de bor i.

Klassene skal gjøre mye forskjellig for eksempel besøke museer, noen av de skal gå på skole og de som har stranden i nærheten skal på stranden.

Formålet med språkturer er; lære språket bedre, få muligheten til å practicer det, bli bedre kjent med kulturen i landet, øke motivasjonen i faget og å vekke interessen for å fortsette og studere språket på universiteter/høyskoler.

Intervju med Stine Lise Folden og Finn Robert Strand:

Stine Lise Folden, 2st3a reiser til Murcia;

Tror du dette blir en god mulighet for å lære språket bedre?

Så absolutt, på grunn av at du blir tvingt til å prate det, for de har ikke så gode engelskkunnskaper.

Finn Robert Strand, lærer spansk 2;

Hvorfor skal dere akkurat til Gran Canaria?

Fordi spansk VG2 klassen jeg hadde i fjor var på tur der, og den turen var en suksess. Også var dette det billigste og beste alternativet, men hvis det hadde vært på en annen tid på året så hadde vi kanskje reist et annet sted.

GOD TUR!