Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Nyhetsarkiv > Nyhetsarkiv 2010 > Hjelper ungdommer opp fra slummen

Hjelper ungdommer opp fra slummen

Operasjon Dagsverk samler inn penger til Brasil og ID.dagen skal forberede dem.

De fire elevene som sitter i årets OD-komité på Byåsen VGS jobber iherdig med å organisere årets Operasjon Dagsverk på skolen.
-  Vi prøver å sette litt fokus på dette, og det er mye å gjøre. I år skal det inn tre hundre kroner fra hver til gatebarn i Brasil, sier Sara Ose Dybdahl i OD-komitéen.

Alle de som ikke får skaffet seg jobb, tildelt jobb eller ikke ønsker å jobbe hjemme og betale 300 kroner, skal møte opp på skolen på ST VG3 kl.08.00 til 15.00 på torsdagen, for å se film og ha undervisning om årets prosjekt.

Dette årets Operasjon Dagsverk skal gi penger til ungdom i fattige byområder i Brasil. Pengene skal kanaliseres via samarbeidspartneren Kirkens Nødhjelp, og skal gi ungdommene et aktivitetstilbud, forbedre den offentlige skolen, skape arbeidsmuligheter og andre alternativer til kriminalitet.

Elevene vil få mer informasjon om OD-dagen og dets formål onsdag, under Internasjonal Dag. Internasjonal Dag arrangeres mellom 08.00 – 11.00 onsdag. Halvparten av elevene møter opp i Gymsalen med en plenumsøkt med bl.a. filmvisning, og resten av elevene begynner med ulike poster på ulike steder rundt om på skolen. Program og oppmøtested står på programmet under.

Program for Internasjonal dag