Kreative Trøndelag
Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Nyhetsarkiv > Nyhetsarkiv 2010 > Fylkesmesterskap i helsefagarbeid

Fylkesmesterskap i helsefagarbeid

Tekst: Anniken Reinan, Siri Valen, Katrine Overå, Kaja Sofie Kilaas

Vi besøkte gymsalen på Byåsen Videregående skole for å se på fylkesmesterskapet i helsefagarbeid. De fire jentene som representerte Byåsen gjorde en god jobb, og vi fikk sjansen til å snakke med en av dem.

Hvordan syns du det gikk?

-        Det gikk ikke så bra som jeg hadde forventet, men det var første gangen jeg har vært med på noe sånt som dette. Jeg syns det hadde vært lettere hvis vi ikke hadde utført oppgavene på en scene, siden jeg ble ganske stresset og følte presset.

Hvordan syns du det var å delta på et slikt opplegg?

-        Jeg syns det var lærerrikt og spennende. Det som er fordelen med å være helsefagarbeider er at arbeidsdagen aldri blir kjedelig, siden hver dag er ulik. Vi jobber med mennesker og alle mennesker er forskjellige.

Vinnerne av mesterskapet ble Marthe Storrø og Anne Marit Hegge og seieren var velfortjent. De går videre til landsfinalen i Lillehammer, der de fikk andreplass i fjor. Vi ønsker dem lykke til! Byåsens representanter kom på en fjerdeplass. 

Jentene arbeider som lærlinger i Trondheim kommune. Vinnerne er rutinerte – de ble også fylkesmestre i 2008 og under NM i Stavanger samme år ble det en 2. plass.

Arrangementet ble gjennomført ved Byåsen vgs 11 mars.

5 lag deltok i kunkurransen;  to lærlingelag fra Trondheim kommune, et fra Melhus vgs og to fra Byåsen vgs.

Det ble en spennende konkurranse, hvor skuespillere (som agerte brukere) sørget for store faglige utfordringer for deltakerne.

Anne Marit og Marthe skal nå representere Sør-Trøndelag under NM, som arrangerers på Lillehammer i oktober 2010. Vinneren av NM får gleden av å delta på World Skills i London i 2011.

Resultatliste:

1 plass: Anne Marit Hegge og Marthe Storrø, lærlinger i Trondheim kommune

2 plass: hege Røddesnes og Helene Blakstad, lærlinger i Trondheim kommune

3 plass: Monica Broen og Marita Hammeren, Melhus vgs

4 plass, delt: Mette Mari Leinum og Marthe Line Klefstad, Byåsen vgs

                    Siv Anita Bjørnbeth og Silje Barkhall Dreyer, Byåsen vgs


Utskriftsvennlig versjon