Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Nyhetsarkiv > Nyhetsarkiv 2010 > Fem filmer fra Byåsen nominert til Årets Kosmonaut

Fem filmer fra Byåsen nominert til Årets Kosmonaut

Tekst og foto: Hanne Haugrønning og Aurora Brigham

Den 11.-16. Mars arrangeres Midt-Norges største filmfestival her i Trondheim. Kosmorama er en festival som skal styrke filmmiljøet i Midt-Norge og bidra til nyskapning innen kultur og næring. Det er en internasjonal festival som viser filmer fra hele verden.

Årets kosmonaut er en pris som deles ut for beste kortfilm, laget av unge under 23 år. Tidligere har det vært en øvre aldersgrense på siste året på videregående, så i år er det desto vanskeligere å bli nominert. Det er tre kategorier, beste fiksjon, beste dokumentar, og beste animasjonsfilm. I tillegg kan man vinne prisen for årets kosmonaut, som velges blant alle. I fjor vant elever fra Byåsen både prisen for beste fiksjon og Årets Kosmonaut

Fra Byåsen VGS er det fem filmer som er nominert i klassen fiksjon. Av fem bidrag som ble sendt inn ble alle nominert. Fra 2. klassen på media ble filmene ”Saft”, laget av Tomas Espenes, Mari Libach, Håkon Dypvik, Mia Hanssen og Odin Karlsen Øyan, filmen ”Fisken” laget av Kristoffer Bergersen, Ove Rønning, Marlene Waltoft, Ingrid Balstad, og Maiken Skogstad, og filmen ”Glemt” laget av Oda Jensen, Frode Johansen, Sandra Johansen, Jenny Andersen og Silje Schanche. Også to filmer laget av elever i 3. klassen på media ble nominert, den ene filmen heter ”Tverrfaglig Eksamen” og er laget av Vegard Jonsen, Silje Dising og Adrian Hildrum.

Vi har snakket med elevene som har vært med og laget filmene. De setter stor pris på å få en slik anerkjennelse. De jobber hardt med filmene sine så det er fint at de får så god tilbakemelding. Vi ønsker dem lykke til på kosmonautshowet som går av staben lørdag 13. mars på Nova kinosenter

.