Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Nyhetsarkiv > Nyhetsarkiv 2010 > Fagdag om demens på HS!

Fagdag om demens på HS!

Tekst og foto: Maiken Bakken Skogstad 2mk

Torsdag 21. januar hadde Helse og Sosialfag VG 2 fagdag om demens. Det store auditoriet var fylt opp med elever fra både Byåsen, Fosen , Rissa, KVT, Tiller og Brundalen. I tillegg var det ca 20 personer fra samarbeidspartnere rundt omkring på utplasseringsbedriftene.

Da klokka var 10.00 sto avdelingsleder ved HS Sigrid Grøtte klar og ønsket alle fra fjern og nær velkommen til fagdag ved Byåsen Videregående skole. «Grunnen til fagdag er for å forberede elevene til høsten når de skal ut som lærlinger. Dette er en faglig oppdatering» Hun overlot ordet videre til foredragsholder Ingrid Haug Olsen, som skulle fortelle om sykdommen demens.

Under foredraget før lunsj, var det mest vekt på hva sykdommen Demens er, hvordan de demente  oppfører seg og ikke minst hvordan de som helsefagarbeidere skulle håndtere dem.

Etter lunsj var det pårørende av demente som fortalte om deres erfaringer og minner.
Foredraget ble avsluttet av Ingrid med noen siste kloke ord om dagens tema.

Men er en fagdag den beste måten å lære på?

«Jeg får veldig positive tilbakemeldinger fra elever som deltar på fagdagen. Elevene synes dette er flott måte å få faglig input på. Jeg snakket med noen elever fra Fosen videregående skole og de var veldig positive til fagdag her på skolen. Så får de jo også en liten bytur i tillegg! Vi fikk også masse ros fra praksisfeltet. Å få faglig oppdatering til hvordan møte mennesker med demens var noe de påpekte som det beste ved dagen» uttalte avdelingsleder Sigrid Grøtte.