Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Nyhetsarkiv > Nyhetsarkiv 2010 > FN-rollespill på Byåsen

FN-rollespill på Byåsen

BYÅSEN VIDEREGÅENDE SKAPER VERDENSFRED
Tekst: Maren Bergby og Espen Bjerknes Foto: Marie Wiik og Mia Meistad

”Den japanske marinen har ved en feiltagelse senket et Nord-Koreansk skip som egentlig fraktet matvarer til den allerede hardt prøvede befolkningen. Dette skaper provokasjon og usikkerhet.”

Det er denne fiktive handlingen som var oppe til debatt på Byåsen videregående skole. Elevene hadde flere synspunkter og med mange ulike vinklinger kom denne konflikten til sin rett, ved auditoriet ved Byåsen Videregående skole.

Samfunnsfag og historieelever fra både 1. og 3. trinn på Byåsen Videregående deltok i debatten som utspilte seg fredag 19. mars. Rollespillet er satt i regi av skolen med bistand fra FN-sambandet Trøndelag ved Anders Gynnild og Sølvi Martinsen, og foregår årlig på forskjellige skoler i Norge.

Målet med denne oppsetningen er å gi videregående elever et innblikk i hvordan FN Sambandet fungerer gjennom inspirerende debatt. Rollespillet er blitt gjennomført på mange andre videregående skoler i Trøndelag, blant annet Strinda-, Melhus- og Verdal Videregående skole. Byåsen er den andre skolen som har deltatt i løpet av det siste året, i høst var Adolf Øien videregående skole i ilden. Elevene er enige om at dagen har vær t spennende og at det frister til gjentakelse. Ingunn (17) uttaler at det er gøy med debatt og at denne typen rollespill er et godt alternativ til vanlig klasseromsundervisning. Mange av elevene synes slike debatter gir en god mulighet til å styrke karakteren i faget og oppfatter prosjektet som lærerikt.