Kreative Trøndelag
Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Nyhetsarkiv > Nyhetsarkiv 2010 > Snill bohemforfatter

Snill bohemforfatter

May-Britt Schei Andersen

May-Britt Schei Andersen går på HS på Byåsen VGS, og i høst fikk hun utgitt sin første bok, Det Niende Bohembud. Forfatter vil hun likevel ikke kalle seg, ihvertfall ikke før hennes andre bok kommer ut.

May-Britt Schei Andersen (21) har alltid skrevet, og nå har det blitt en bok av det.
- Skriving er ikke noe jeg må sette meg ned å gjøre, det er bare noe jeg driver med. Jeg har alltid blokk med meg, og skriver ned avsnitt eller sitater jeg kommer på mens jeg sitter på bussen, venter hos legen eller har andre små åpninger i hverdagen, sier May-Britt som går andre året ved Helse og Sosialfag.
Boken kom i oktober, og handler om to jenter som lever på utsiden av samfunnet. Boken tar et dypdykk i temaer som selvmord, kjærlighet, homoseksualitet og det å være sett på som psykisk syk fra samfunnet sin side, selv om man sjøl føler seg frisk. 

-Det niende bohembud er “Du skal ta livet av deg”. Det er noen tanker rundt døden der. Man hører alltid om den svartkledde, ensomme eleven som tar livet sitt, mens disse jeg skriver om er annerledes. De har det nesten for fint til å fortsette. De vil gi seg mens de er på topp, og det er også bakgrunnen for budet.

Selv om temaene er mørke, er ikke May-Britt like dyster som person.
- Det er jo nesten umulig å ikke bruke seg selv i skrivingen, men det er ikke meg jeg skriver om. Jeg er også inspirert av folk jeg kjenner og har møtt. Jeg skrev ikke personene i boka for at dem skulle være utsiden, det bare ble sånn sett i ettertid. Og det er jo også en tolkning, en måte å se de på, sier hun.

For May-Britt liker folk, kanskje spesielt folk som faller utenfor samfunnet på en eller annen måte. Det er nok kanskje derfor hun nå tar Helse og Sosialfag. Der hun kan hjelpe.
- Folk blir jo gammel og syk, og dem må få hjelp av noen som bryr seg, og det gjør jeg, sier May-Britt.
Hun flirer når hun før spørsmålet om hun nå kan kalle seg forfatter i tillegg.

-Andre folk kaller meg forfatter.. men jeg vet ikke helt. Det er mer et yrke. Etter bok nummer to kan jeg gå med på å kalle meg forfatter, sier hun og smiler.


Utskriftsvennlig versjon