Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Nyhetsarkiv > Nyhetsarkiv 2010 > Elever fra Byåsen vgs til Kina

Elever fra Byåsen vgs til Kina

Foto og tekst: Christine Alvestad Eide, Mia Jensen Renolen og Marthe Brox Aune

Vi har fått nyss i at et det er et par elever og lærere fra Byåsen som skal til Kina, i samarbeid med en utveksling som har vært tidligere.  De som skal dra i vei er Bjørg Weberg og Maria Bøifot (lærere fra Byåsen), Anne Steffi P. Strandbråten og Lisa Friden Nesset (elever fra 1ST på Byåsen, som har valgt faget kommunikasjon og kultur til neste år). I tillegg skal rektor og to elever fra KATTA (MK og ST) være med. Vi bestemte oss for å ta en prat med Bjørg Weberg og de to elevene fra Byåsen for å få et nærmere innblikk i saken.

Lisa Friden Nesset og Anne Steffi P. Strandbråten reiser til Kina

Det hele begynte med en loddtrekking mellom 6 frivillige elever som skulle velge kommunikasjon og kultur neste år. De to jentene som ble trukket ut ble utrolig glade da de fikk høre at de var de heldige vinnerne av loddtrekningen. Det var litt usikkerhet om hva de egentlig skulle gjøre der, men de hadde hørt at STFK skulle ha en egen stand hvor de skulle representere Norge. I forbindelse med dette skal de på kurs i forkant av reisen, hvor de får høre mer om hva de skal gjøre under oppholdet. Begge jentene har store forventninger til turen og de gleder seg til å se hvordan en kinesisk skole drives. De har hørt at kineserne ser på oss som ”rare vesener” og at det er mye strengere der. -Kanskje går de i uniform, undres jentene. Selv om de gleder seg til å vise kineserne litt av den norske kulturen, håper de også på litt fritid. Som belønning for turen har de blitt lovt en tur til Beijing for å slappe av etter en stressende uke og kanskje får de også se den kinesiske mur.

Bjørg Weberg lærer i faget kommunikasjon og kultur

Bjørg Weberg kunne fortelle at det tidligere har vært en utveksling mellom Norge og Kina, hvor norske og kinesiske lærere byttet plass. Dette prosjektet har foregått over lengre tid, og formålet med dette er at elever til slutt skal få muligheten til å reise på utveksling til Kina. På grunn av forholdet norske skoler har med Chongqing, (byen hvor prosjektet blir holdt), er det opprettet noe som kalles for Norwaydays. Og det er på grunn av dette at det nå sendes en ny gruppe med nordmenn nedover. Meningen er at de skal representere den norske kulturen, skolen og ungdommen. På grunn av at dette er en tur for kulturutveksling og kulturformidling har de norske utvekslingsstudentene planer om å møte opp i bunad på den høytidelige åpningen av Norwaydays. Avreise er i slutten av mai og vi ønsker elevene og lærerne en god tur, og håper de får et godt utbytte av turen, – både på det personlige og faglige planet.