Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Nyhetsarkiv > Nyhetsarkiv 2010 > Byåsen-elev tatt ut til Amandus talent

Byåsen-elev tatt ut til Amandus talent

Tekst og foto: Helene Takala og Ingrid Marie Myren

Amandus talent er et arrangement som blir arrangert av Amandusfestivalen i samarbeid med Østnorsk filmsenter og filmverkstedet i Oppland.  Dette er en slags filmskole der det hvert år plukkes ut 15 ungdommer mellom 16-24 år. De er inviterte til Lillehammer 20.-26. Mars der de vil få mulighet til å produsere film under festivalen. Oda Solum Jenssen fra 2MK2 er en av disse. I Lillehammer vil de bli delt inn i tre mindre grupper der hver gruppe skal produsere en egen film. Manusene er skrevet av profesjonelle manusforfattere og det er leid inn skuespillere som de kan få bruke. Gjennom arbeidet vil gruppene hele tiden få profesjonell veiledning. I ettertid vil noen av disse ungdommene bli plukket ut til å få videre veiledning og muligheten til å delta i forskjellige jobber.

For å bli valgt ut måtte Oda sende inn en søknad hvor hun skrev litt om seg selv, hvorfor hun ville være med, tidligere erfaringer og favoritter innen film og regi.

”Trodde egentlig ikke jeg kom til å bli valgt ut, men ble kjempe glad når jeg gjorde det likevel” sier hun med et smil om munnen.

Videre kunne også Oda tenke seg å jobbe med regi og filmmusikk, og ser på dette som en nyttig erfaring på denne veien.