Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Nyhetsarkiv > Nyhetsarkiv 2010 > Besøk av Tiger Gartè

Besøk av Tiger Gartè

Tekst: Dino Loncalija 1st3a

På årets forfatterdag torsdag 4. mars hadde vi besøk av den 27 år gamle forfatteren Tiger Garté, som blant annet hadde forelesning i auditoriet for elevene på Vg1 og Vg2. Tiger startet forelesningen sin ved å vise elevene en kort tegnefilm av pingvinen Willy, som han senere brukte eksempel fra for å fortelle om typiske trekk i både bøker og filmer.

Tiger Garté klarte å gjøre forelesningen sin både artig og interessant for elevene, blant annet ved å vise flere scener fra filmer, og deretter sammenligne dem med litteratur. ”Jeg vet, ut ifra min egen erfaring, at det bare er 10 % av alle ungdommer i dag som leser bøker, men jeg vet også at 90 % av alle ungdommer synes at tv og film er interessant,” sa Tiger. Dette viste seg å være noe veldig smart og gjennomtenkt, siden han fikk elevene til å følge med i den 90 minutter lange forelesningen, noe som de fleste ikke hadde våget å prøve seg på.

Tiger avsluttet forelesningen med å svare på spørsmål fra elevene. Noen av spørsmålene han svarte på var ”Hva skjedde etter at nakenmaleriet ble malt på hotellveggen i Molde?” og ”Synes du selv at du tråkker lite for hardt på gassen noen ganger?”. Det avsluttende spørsmålet ble også det vanskeligste, der Tiger ble spurt om å beskrive seg selv med tre ord.  Den første reaksjonen til Tiger ble ”åh fy faen,” noe som etter litt overveielse ble endret til kynisk, positiv og gal.

Vi takker Tiger Garté for at han tok seg tid til å besøke oss her på Byåsen, og ønsker han lykke til videre med forfatterkarrieren sin

.