Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Nyhetsarkiv > Nyhetsarkiv 2010 > BUA "leker" barnehage!

BUA "leker" barnehage!

Tekst og foto: Erlend Fosseide Sellie, 2MK

Den 29. Januar er det planleggingsdag i Trondheims barnehager. I den anledning arrangerer BUA(Barne og Ungdomsarbeider) ved Byåsen VGS, en dag hvor de gir foreldre tilbud om å sette av barna mens de er på jobb.

For 75,-(100,- for to) får barnet dekket opphold, mat og aktiviter for hele dagen, og blir tatt godt hånd om av elevene ved BUA. De har vært mye ute i praksis før, så dette er deres sjanse til å legge opp et tilbud  hvor de selv bestemmer hva som skal skje. Dagen varer fra 0800 til 1500.

De 16 elevene ved BUA er delt opp i grupper som har ansvar for hver sin aktivitet som de må planlegge, legge til rette for og gjennomføre. Dette prosjektet dekker kompetansemålene for BUA, og de lærer seg å jobbe med barn i praksis.

«Vi skal både lage mat fra kjøkkenet, se film, ha eventyrstund og ha masse andre morsomme aktiviteter for unger. Det blir både inne- og uteaktiviter.» sier Mats Monsen, som forøvrig gleder seg til å være sin egen herre for dagen.