Kreative Trøndelag
Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Matmanifestdagen 8.februar

Matmanifestdagen 8.februar

Onsdag 8.februar får vi besøk av 120 elever fra Selsbakk ungdomsskole.
De vil få servert samisk mat i forbindelse med 100-års jubileet for samenes første landsmøte.

Du kan også gå inn på hjemmesiden til Oimat.no. Kanskje det er mulig å bruke noe derfra?

6.-8. februar arrangeres REIN – Tråante 2017 i sentrum av Trondheim. Satsingen skal fremme norsk reinkjøtt og reindriften, et mangfold av smak og særpreg fra helten på vidda.
Dette gjøres samtidig som Tråante 2017, som er den nasjonale feiringen av 100-årsjubileet for samenes første landsmøte i Trondheim i februar 1917.

-> Les mer om Tråante her <-

Onsdag 8. februar er også Matmanifestdagen – da vi feirer satsingen på trøndersk mat og drikke i regionen.

Hele 74 aktører har nå signert Matmanifestet og ønsker å fremme lokale råvarer og mattradisjoner i sitt daglige virke. På Matmanifestdagen markeres dette på ulike arrangement, ved informasjon eller ved å sette ekstra fokus på kortreist mat på menyen.

-> Les mer om Matmanifestdagen her <-

2017 er et år som vil handle mye om samenes historie og kultur, og reindrift og reinkjøtt er en viktig del av dette. Vi har i år tenkt å løfte reinkjøttet på sin markering av matmanifestdagen, og håper det vil inspirere flere til å sette dette på agendaen.

Fagnettverket for restaurant- og matfag i Sør-Trøndelag inviterer de videregående skolene til å markere Matmanifestdagen 8. februar. Denne dagen kan brukes til å sette fokus på trønderske råvarer og rekruttering til restaurant- og matfag.

 

 

 


Utskriftsvennlig versjon