Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Livsglede - på Kystad Helse- og velf.senter

Livsglede - på Kystad Helse- og velf.senter

Byåsen Videregående skole, ved klasse 2HOH2 (helsefagarbeider), gjennomførte i dag en liten «spadag» på Kystad Helse- og velferdssenter.

Elevene tilbød beboerne fotbad med massasje, håndmassasje og lakkering av negler. Det var stort «påtrykk» av eldre som ville ha en positiv velvære-opplevelse.
Eimen av godluktende såpe og neglelakk lå tungt over dagligstua, mens eldre og unge kommuniserte om dagliglivets trivialiteter, og koste seg i hverandres selskap.

Noen av elevene var litt skeptisk til dette med fotpleie til å begynne med, med tok utfordringene på strak arm og kastet seg ut i det! Erfaringen de sitter igjen med, er at dette absolutt var noe som var positivt, både for de selv og for beboerne på sykehjemmet.
Elevene opplevde mestring, god kommunikasjon, og det å utgjøre en forskjell og skape livsglede.

Beboerne stortrivdes og nøt hvert minutt, både av velværebehandlingen, men også det å kunne prate om løst og fast med ungdommene.  En trivelig og flott stund for alle parter!