Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Gründercamp

Gründercampseier!

15. og 16. nov ble det gjennomført Fylkesgründercamp ved Charlottenlund vgs.  Byåsen VGS deltok med elever fra både studiespesialisering og teknikk og industriell produksjon og konkurrerte mot andre videregående skoler fra Sør- og Nord-Trøndelag.

Gruppen fra TIP fikk første plass for beste innovative ide, mens en av de seks gruppene fra 1ST5 fikk, fikk tildelt 3. plass i beste energi for framtida. Samme gruppe fikk også tildelt 3. plass for beste presentasjon.

Vinnergruppen fra TIP (f.v.): Lisa M. Ellevseth, Marius Marken Nilsen, Sondre Aalmo Kvendbø og Ina Therese Kristensen (TP1-2)

Vinnergruppen fra TIP lanserte ideen om å bruke vannjet-teknologi på store lastebåter for å frakte trailere over store distanser. Ideen var å gjøre om de innvendige skrogene slik at en skapte vakuum for å drive lastebåten fremover. Ideen vil redusere dieselforbruket både på lastebilene og på lastebåtene. Hvis man ser for seg ca. 300 trailere på en båt kan en selv tenke seg hvor mye mindre CO2 de ville slippe ut. De ville også spare veinettet for mye slitasje.

Juryen uttalte at: Ideen sprenger grenser for hvordan man kan utnytte eksisterende teknologi på en ny måte og juryen så for seg at dette var en ide som godt kunne realiseres i 2050.

3. Plass vinnere fra 1ST5
Gruppa besto av : Yngve Lyngstad Hovind, Tiril Teigene Lauglo, Kasper Vold Qvam, Marie Kuhlmann Løkken og Torgeir Aambø.
Kasper var ikke tilstede da bildene ble tatt.

Gjennom samarbeid med Ungt Entreprenørskap ønsker Enova å sette energi- og klimaspørsmål på dagsorden. Enova ønsker å motivere elever i videregående skole til å engasjere seg i klimautfordringene og tenke nytt og kreativt rundt fremtidig energibruk og energieffektivisering.

Konkurransene var:

Beste energi for framtida