Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Gründercamp på TIP

Gründercamp på TIP

I uke 7 arrangerte TIP gründercamp for alle elever på VG1 og VG2 Industriteknologi. Under Gründercampen fikk elevene oppdraget å skape en ide og forretningsplan til en dekkvaskemaskin. Oppdragsgiveren var Verkstedpartner AS og de var tilstede og dømte superfinalen på fredag 15. Januar.

Vinnergruppen

Under finalen ble det presenter svært mange gode forslag, men til slutt ble vinnergruppen kåret. Vinnerne var gruppe 7 som bestod av Eirik G. Halsethmo 2PIN, Johannes Havmo 1TP1, Daniel Rynning 1TP2, Daniel B. Kolstad 1TP3 og Svein Erik Krogstad 1TP5.

Bedriften de skapte heter Circle clean, og forretningsideen gikk ut på at produktet deres skulle vaske bort salt som setter seg på hjulene ved å legge til ekstra funksjonalitet til bilens vindusspylersystem.

Per Arne Hansen (Byåsen VGS), Ingveig Wahl (NHO) og Per Kolbjørn  Hårstad (Verkstedpartner AS) i juryen følger nøye med

Begrunnelsen til juryen for denne vinneren var at ideen var godt gjennomtenkt, ikke bare hadde de tenkt på den nye teknologien men de hadde integrert den i allerede eksisterende teknologi. De hadde tenkt på flere markeder og ideen er realiserbar for mange ulike kundegrupperinger som bilprodusenter, bilverksted, biltema og bilinteresserte.

Vinnerlaget kan i tillegg til heder og ære kose seg med premien som er gokart og pizza i fossegrenda.