Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Kunstprosjekt

Kunstprosjekt

Tidlig i høst begynte elevene på 2MK 1/2 og 3/4 på et fotoprosjekt for Byåsen kirke. Oppdraget gikk ut på å utsmykke kirka med fotografier i forbindelse med TV-sendte gudstjenester fra Byåsen kirke på julaften, 1.juledag og 2.juledag.

Foto av Stine, Ole og Joakim i 2mk1/2

I prosjektet har elevene arbeidet med forskjellige tema for de ulike dagene. Temaet for juleaften var fødsel engler og unge. 1.juledag, menneskelighet 2. juledag, undertrykkelse og flukt. Målet var at bildene og temaet for gudstjenesten skulle utgjøre en helhet

Englebilde av Borgny Espen og Hilde i 2MK3/4

Borgny, Hilde og presten ser på et av englebildene elevene har laget
Prest i Byåsen kirke, Steinar Leirvik, skrev en artikkel om fotoprosjektet for menighetsbladet til Byåsen kirke. I den forbindelse intervjuet han Borgny og Hilde som sammen med Espen lagde en serie med englebilder til kirka. Tre av bildene deres ble plukket ut for å henges opp i kirka under julegudstjenestene.

Borgny, Hilde og Øyvind viser frem bilder de har tatt for Byåsen kirke
Borgny Ludefall Lereggen, Øyvind Hoel og Hilde Storheil fra 2MK 3/4
Øyvind Hoel viser frem et bilde han tok av Byåsen kirke. Bildet prydet  forsida av Menighetsbladet til Byåsen kirke i desember.

Shima og Sandra med bildene de selv har laget
Shima Shariloo og Sandra Lian fra 2MK 3/4 med hvert sitt bilde

Nå er den endelige bildeserien printet på lerret og klar til å henges opp i kirka. Shima  og Sandra var i kirka onsdag for å se på det ferdige produktet.

Bildene klar til å henges opp i kirka
Her er deler av bildeseriene klar til å henges opp i kirka

Det har vært morsomt og lærerikt å jobbe med en ordentlig oppdragsgiver sier elevene, selv om det til tider har vært et krevende prosjekt. Det er spennende at bildene skal vises på NRK i beste sendetid.

Det er tilsammen plukket ut 18 bilder som skal henges opp i kirka. Seks bilder til hver gudstjeneste som brukes aktivt av NRK i bildeleggingen av sendingen.

Foto av Mona, Sara og Ivar i 2MK3/4