Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Elever overtok Munkvold sykehjem

Elever overtok Munkvold sykehjem

21 nov dro ansatte ved Munkvoll sykehjem på kurs, og elever fra helsearbeiderfaget, 2hoh2,  overtok driften av sykehjemmet for en dag. Lærerne Ailin Indergård og Gerd Elisabeth Gellein hadde med seg 20 elever til en praktisk dag med virkelighetsnær opplæring.

Andreas aktiviserte brukere med ball kasting.

«En spennende og artig dag» sier Karin. «Jeg synes det er flott at lærerne legger slike dager til rette for oss. De ansatte var på kurs, og vi hadde alt ansvaret».

Andreas sier at elevene lærer mye en slik dag – «….mer enn på skolen. Vi får mer ansvar, og får prøve oss på alt det en helsefagarbeider gjør. Vi vil gjerne tilbake!»

Karin føyer til at elevene lærer mye om samarbeid også, på en annen måte enn i klasserommet. Samarbeid må til for å få dagen med planlagte aktiviteter til å gå rundt.

Andreas føyer til at «….for å drifte et sykehjem, kreves det at vi elever står på. Det er alltid noe som trengs gjøres, det er ikke tid til avslapning!»

På spørsmål om hvordan det er å være gutt på helsearbeiderfaget, sier Andreas at han stortrives. «Det beste er alle de kvinnelige kollegaene» smiler han. Og legger til at «det trengs mannlige rollemodeller i yrket. Ikke minst er det positivt for de mannlige brukerne at det er gutter på arbeidsplassen!»

Her følger noen bilder fra dagen:

Charlotte og Jeanette lager fruktsalat til lunsj,

Karin sørger for hyggestund i sofaen

Det ble mye sang og glede  i løpet av dagen.