Kreative Trøndelag
Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > EM i Pokémon

EM i Pokémon

Førstkommende helg er det klart for uoffesielt EM i Pokémon i Arnhem, Nederland. Andreas Wold (3MK2) og Tord Reklev (3ST5A) er på vei til Nederland for å delta.

Andreas med Pokemonbok og kortAndreas viser fram kortene han har samlet for å være best mulig forberedt til mesterskapet.

Pokémon er et strategispill som krever trening for å bli god. Det er også viktig å skaffe seg gode kort for å kunne være med å kjempe om seier i de store mesterskapene. Andreas deltok for første gang i det uoffesielle EM i fjor, men kom seg ikke videre fra de innledende rundene. Nå er han bedre forberedt og har et klart mål om å være med i sluttspillet i år. Med over 250 deltakere er det et trangt nåløye til sluttspillet hvor bare de 32 beste slipper gjennom. Andreas har lært mye av Tord som har spilt i 6-7 år og ble nr 4 i EM i fjor. Tord er også regjerende norgesmester. I forkant av dette mesterskapet mener begge at de har skaffet seg kortstokker som er så bra som de kan bli, så da er grunnlaget lagt for en spennende helg.


tord og andreasTord og Andreas er klare for mesterskap og Andreas viser frem et av de mest kjente Pokémonkortene.

Tord har lang erfaring med Pokémon-spillet, men har aldri skrytt av sine gode mesterskapsplasseringer. Noe av grunnen er fordommene mot spillet. Det er ikke alle som skjønner at det er et strategi-spill som krever trening for å bli god. Tord har deltatt i VM tre ganger med en 14.plass som beste plassering. Han merker riktignok at konkurransen blir hardere for hvert år. Nå er det så mange som er gode at det blir mer og mer tilfeldig hvem som vinner av de beste. Han beskriver strategi-spillet som en mellomting mellom sjakk og poker når det gjelder forholdet mellom flaks og dyktighet. Når mange holder et jevnt og høyt nivå vil flaksen få større betydning.

Med en 4.plass fra EM i fjor og enda bedre forberedelser i år er det naturlig for Tord å være med å kjempe om seier. Likevel trekker han frem det sosiale miljøet som den viktigste grunnen til at han spiller Pokémon. "Det er et vennlig og åpent miljø med plass for alle" sier Tord, og det er tydelig at han gleder seg til mesterskapet i Nederland.

Andreas beskriver også mesterskapene som en opplevelse. I tillegg til det sosiale synes han det er spennende å møte nye motstandere i konkurranse. "Man oppdager nye måter å tenke på og lærer mye". De innledende rundene starter lørdag, og etter sluttspillet søndag vil vinneren være kåret. Da blir det spennende å se hvor vi finner Andreas og Tord på lista. Kanskje kan en av de nå toppen allerede i år.


Utskriftsvennlig versjon