Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Disseksjon av organer på HS

Disseksjon av organer på HS

Tirsdag og torsdag i forrige uke var det spennende dager for 1HS2 og 1HS4. Da stod disseksjon av hjerte og lunger på programmet. Mange av elevene var glad for å få mulighet til å undersøke ordentlige organer som en del av anatomi- og fysiologiundervisninga. Andre syntes det var ekkelt og holdt seg litt på avstand.

Jeanette blåser opp lammelunge 1Jeanette bruker et sugerør for å blåse luft ned gjennom luftrøret og inn i lammelungene.

Jeanette blåser opp lammelunge 2Lammelungene begynner å fylles.

Jeanette blåser opp lammelunge 3Det var fasinerende å se de store endringene i fasong når lungene fyltes med luft.

Elevene hadde teoriundervisning først hvor de lærte om hjerte og lunger, deretter var det fritt fram for å se på, kjenne, blåse og skjære. Jeanette mener det er lettere å huske det man skal lære når man får prøvd ut og sett hvordan ting virkelig fungerer. Også er det selvsagt spennende å gjøre noe som er litt annerledes en dag.

To elever prøver å blåse luft i lammelungeHer prøver to elever å få plassert sugerørene riktig slik at lungene kan fylles med luft.

Adrea og Bilar kjenner på spise- og luftrørAndrea og Bilar (utenfor bilde) kjenner på oppbyggingen av luft- og spiserør.

Både Andrea og Helene (t.v.) syntes det var spennende å kjenne på de forskjellige organene. Overflate, struktur og oppbygging. "Det gjør at vi lærer hvordan ting ser ut og fungerer" sa jentene som hadde det gøy med det praktiske arbeidet.