Kreative Trøndelag
Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Disseksjon av organer på HS

Disseksjon av organer på HS

Tirsdag og torsdag i forrige uke var det spennende dager for 1HS2 og 1HS4. Da stod disseksjon av hjerte og lunger på programmet. Mange av elevene var glad for å få mulighet til å undersøke ordentlige organer som en del av anatomi- og fysiologiundervisninga. Andre syntes det var ekkelt og holdt seg litt på avstand.

Jeanette blåser opp lammelunge 1Jeanette bruker et sugerør for å blåse luft ned gjennom luftrøret og inn i lammelungene.

Jeanette blåser opp lammelunge 2Lammelungene begynner å fylles.

Jeanette blåser opp lammelunge 3Det var fasinerende å se de store endringene i fasong når lungene fyltes med luft.

Elevene hadde teoriundervisning først hvor de lærte om hjerte og lunger, deretter var det fritt fram for å se på, kjenne, blåse og skjære. Jeanette mener det er lettere å huske det man skal lære når man får prøvd ut og sett hvordan ting virkelig fungerer. Også er det selvsagt spennende å gjøre noe som er litt annerledes en dag.

To elever prøver å blåse luft i lammelungeHer prøver to elever å få plassert sugerørene riktig slik at lungene kan fylles med luft.

Adrea og Bilar kjenner på spise- og luftrørAndrea og Bilar (utenfor bilde) kjenner på oppbyggingen av luft- og spiserør.

Både Andrea og Helene (t.v.) syntes det var spennende å kjenne på de forskjellige organene. Overflate, struktur og oppbygging. "Det gjør at vi lærer hvordan ting ser ut og fungerer" sa jentene som hadde det gøy med det praktiske arbeidet.


Utskriftsvennlig versjon