Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > COMENIUSPROSJEKTET 2013

COMENIUSPROSJEKTET 2013

I slutten av april, tok 10 elever fra Byåsen VGS turen til Irland for å delta i et internasjonalt samarbeidsprosjekt. Comeniusprosjektet er et samarbeid mellom Irland, Norge, Spania og Hellas. I en kort uke bodde vi hos hver vår irske vertsfamilie i Bray, ikke langt unna Dublin.

I Irland opplevde vi mye, vi fikk blant annet besøke skolen deres, en katolsk jenteskole hvor vi fikk se forskjellene fra vår egen skole og deres, hvilket var mange. Det var en ren jenteskole bygget på 1800-tallet og elevene bar skoleuniform. Der lærte vi om den irske kulturen, språket og vi fikk smake på typisk irsk mat, slik som cheddarost.

Det ble mye reising og en dag tok vi bussen inn til Dublin hvor det ble shopping og Viking Splash, som var en type sightseeing både på land og i vann hvor vi var utkledd som vikinger. Irene inviterte alle på middag og etterpå fikk vi være med på både sang og dans.

En dag var satt av til fremføringer og alle deltakerne fra de ulike landene presenterte hjemlandet sitt i byens samfunnshus og da fikk vi innblikk i alle de forskjellige kulturene og vi presenterte hvordan det var å bo i Trondheim.

Det er ingen tvil om at Irlandsturen har vært en minneverdig opplevelse hvor vi har fått opplevd og lært mye og skaffet oss mange nye venner vi kommer til å holde kontakten med videre.