Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Amandus-Talent

Byåsenelever videre i Amandus-Talent

Fem elever fra medier og kommunikasjon på Byåsen VGS har gått videre i den midt-norske manuskonkurransen i Amandus Talent. Aksel-Dev, Johannes, Marie og Maja fra VG1 MK og Stine fra VG2 MK skal nå delta på et manusverksted førstkommende helg.

(f.v.)Johannes, Marie, Maja og Stine (Aksel-Dev ikke tilstede) skal alle delta på manusverksted

De sier alle er de er glade for å bli plukket ut og de er spente på å se hva manusverkstedet inneholder. For Stine blir dette 2. året på rad hun er plukket ut til å delta i Amandus Talents manuskonkurranse og hun deler gledelig erfaringene sine med de andre.

De beste manusene fra manusverkstedet blir plukket ut til å delta på en nasjonal samling. Fra det nasjonale manusverkstedet blir tre manus plukket ut til å bli filmatisert av profesjonelle filmskapere under Amandusfestivalen 2013.

Lilja Ingolfsdottir leder manusverkstedet. Hun er utdannet manusforfatter og regissør fra London Film School og Famu, Filmskolen i Praha. Hun har skrevet og regissert en rekke TV-innslag; i tillegg til korte og lengre filmer for NRK og produksjonsselskaper i Norge og utlandet. Hun har over 15 års yrkeserfaring i filmbransjen, og har også undervist og holdt en rekke seminarer i manus, regi og filmforståelse de siste årene. For tiden er hun i produksjonsutvikling hos Norsk filminstitutt med sin første spillefilm.

Vil du lese mer om Amandus talent og få nyheter fra ungdomsfilmmiljøet i Midt-Norge kan du besøke Midtnorsk Filmport her.