Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Byåsen videre til nasjonal gründercamp

Byåsen videre til nasjonal gründercamp

Torsdag 14. november deltok 12 lag fra Byåsen VGS på ENOVA fylkescamp som ble arrangert på Ole Vig VGS i Stjørdal. Gruppene fra Byåsen besto av elever fra forskerlinja VG1 og VG2, elever som har entreprenørskap som programfag og elever fra TIP (Teknikk og industriell produksjon). Til sammen 203 elever fra både Nord- og Sør-Trøndelag konkurrerte om å bli fylkets beste gründere i temaet grønn energi.

Oppdraget de skulle løse lød som følger: «Dere er utbyggere som skal opprette en økolandsby i Norge. Prosjektet har en helhetlig strategi for energieffektive, miljøvennlige og gode inneklimatiske boliger. Boligene skal bruke så lite energi som mulig. Økolandsbyen vil være et kostnadseffektivt og miljøvennlig alternativ for boligkjøpere. Beskriv og illustrer hvordan dere vil designe denne økolandsbyen, hvor beboerne skal få energi fra og hvordan de kan ha et bærekraftig forbruksmønster. Det er viktig å inkludere innovative energistrategier og teknologier.»

Det ble konkurrert i to klasser, «Beste energiløsning for framtida» og «Beste presentasjon». En av gruppene fra Byåsen vant prisen for Beste presentasjon og skal dermed representere Sør-Trøndelag i nasjonal gründercamp som går av stabelen 3. – 5. februar. På vinnerlaget var Stian Skanke, Håkon Klette, Jon Kristian Rakstang, Adrian Wenstaad, Nina Sandnes og Andreas Hjertaas.

- Vinnerne av beste presentasjon hadde en leken og inkluderende tone som gjorde det enkelt for tilskueren å bli revet med i løsningen, sier jurymedlemmer Elin Kolden fra Tandem reklame og Anna Barnwell fra Enova.

Les mer om fylkescampen på UE’s hjemmesider: http://www.ue.no/Trondelag