Byåsen VGS > Om oss > Aktuelt > Avgangselev med toppkarakterer

Avgangselev med toppkarakterer

Mattis Holt fra 3ST1 har gått gjennom hele den videregående skolen med nesten bare 6-ere. Kompetansebeviset fra VG1 viser utelukkende 6-ere, i VG2 ble det to 5-ere og resten 6, det samme i VG3.

Mattis (3ST1) foran skolen
Mattis Holt fra 3ST1 utenfor Byåsen Videregående skole

Mattis trekker frem gode arbeidsvaner fra ungdomsskolen som en av hovedgrunnene til at han har greid seg så bra på videregående. "Jeg gikk på Sverresborg ungdomsskole og der stiltes det høye krav til arbeidsinnsats" sier han. "I tillegg har jeg en pappa som alltid har stilt opp når jeg har trengt hjelp".

Mattis jobber med skolearbeid
Mattis har alltid tatt skolearbeidet seriøst og jobber effektivt når han setter seg ned

På fritida er Mattis mye i aktivitet. Orientering er hovedaktiviteten med konkurranser i sommerhalvåret, i tillegg spiller han både innebandy og fotball. På skolen er det også kroppsøving som er det morsomste faget. Han er riktignok raskt med å trekke frem fysikk i tillegg: "det synes jeg har blitt mer og mer spennende".

Da jeg undrer meg om det er vanskelig å finne tid til alt sier Mattis at det ikke er noe problem. Han er strukturert og planlegger hverdagen godt. Ved å starte å øve i god tid før prøver slipper han å stresse. "Jeg er effektiv når jeg jobber med skolearbeid og får god tid til andre ting også" sier han. Motivasjonen for det gode arbeidet er gode karakterer. "Det er gøy å få gode karakterer, også blir det jo litt interne konkurranser med medelever innimellom". Da ligger motivasjonen i å unngå tap og "mobbing" fra kompisene etterpå.

Planen videre er å starte på sivilingeniør studiet på NTNU, men først skal Mattis i militæret. Han ser frem i mot en forandring fra skolehverdagen. "Det skal bli godt å bli fredig nå, selv om jeg har trivdes godt på Byåsen videregående". Mattis trekker til slutt frem Arvid Oen som en fantastisk lærer gjennom tre år, og en som vil bli savnet når skoleåret er slutt.