Kreative Trøndelag
Byåsen VGS > For elever > Ressursside IKT > Tilegne og behandle > Generelt om nettsøk

Generelt om nettsøk

Internett er en god kilde for informasjon, men mengden informasjon som ligger på internett er veldig stor. Derfor er det viktig at du tenker over hvordan du leter etter informasjon og hvor du henter informasjonen fra.

Hvordan finne informasjon

Når man leter etter informasjon på nettet så bruker de fleste i dag google, det er den største og mest kjente søkemotoren. En søkemotor har allerede besøkt de fleste sider på internett for oss, og husker hva innholdet på de forskjellige sidene er. Når vi skal finne informasjon på google eller andre søkemotorer så bruker vi søkeord, søkemotoren ser da etter nettsider hvor disse søkeordene har blitt brukt og presenterer disse til oss.


Det er derfor viktig at du tenker igjennom hva du faktisk leter etter når du søker etter informasjon og at du bruker de riktige søkeordene. Hvis du skal finne informasjon om hvor mange personer som kommer til å bo i Norge i fremtiden, så vil det ikke nødvendigvis være best å søke på «hvor mange personer som kommer til å bo i Norge i fremtiden», da vil du få mange treff, men ikke alle vil være kilder du kan stole på. Hvis du derimot søker på «folketallsutvikling Norge» så ser du at det kommer flere mer troverdige kilder du kan bruke.


Husk derfor at når du søker etter informasjon på nettet så lønner det seg å:
•    Bruke presise ord
•    Finner du ikke det du leter etter på første forsøk, så prøve synonymer av ordene du bruker
•    Tenkt over om du kan bruke andre ord når du søker


Creative Commons-lisens
Dette verk er lisensieret under en Creative Commons Navngivelse-Ikkekommersiell-DelPåSammeVilkår 3.0 Unported lisens.


Utskriftsvennlig versjon